arcroleDEN HAAG – Arcrole is een startup die sinds december 2016 vanuit haar kantoor in Den Haag adviesdiensten levert op het gebied van digital reporting. Arcrole wil de ervaringen die haar medewerkers in het verleden hebben opgedaan bij een verscheidenheid aan SBR/XBRL projecten inzetten om accountants en softwareleveranciers te helpen met het realiseren van een tijdige en toekomstvaste implementatie van SBR/XBRL in het kader van de (aankomende) verplichtstelling voor het deponeren van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel.

Toekomstvaste implementatie
Sebastiaan Bal, directeur Arcrole: “We zien dat softwareleveranciers en intermediairs soms moeite hebben met de implementatie van SBR/XBRL rapportages. Zij hebben geen toegang tot ondersteuning die op maat gesneden is voor hun situatie. Hierdoor worden vaak niet de beste keuzes gemaakt bij de implementatie van SBR/XBRL.” Arcrole helpt accountants en softwareleveranciers met het realiseren van een toekomstvaste implementatie. Hierdoor hoeven deze partijen niet terug naar de tekentafel wanneer een nieuwe of gewijzigde versie van de taxonomie uitkomt.

Onderscheidend
De medewerkers van Arcrole hebben jarenlange ervaring in zowel de accountancy als in SBR/XBRL projecten. Arcrole bekijkt vraagstukken altijd vanuit een technisch en vaktechnisch perspectief. Door  de combinatie van technische kennis op het gebied van SBR/XBRL en de vaktechnische kennis van verslaggeving onderscheidt Arcrole zich in de markt. Technische vragen die Arcrole regelmatig voorbij ziet komen zijn onder meer: Hoe werken XBRL dimensies? Hoe gebruik ik de table linkbases van de KvK taxonomie voor het (consistent) presenteren van een jaarrekening? Hoe maak ik een SBR preparer extensie? Hoe regel ik de elektronische handtekening bij een accountantsverklaring in XBRL formaat?” Daarnaast helpt Arcrole haar klanten ook bij meer vaktechnische vraagstukken bij een SBR jaarverantwoording. Denk hierbij aan vragen als: “Hoe geef ik aan welke waarderingsgrondslag ik hanteer? Hoe werkt het verloopoverzicht voor de materiële vaste activa? Hoe licht ik de actuele waarde van een actief toe in een SBR jaarrekening?

De dienstverlening van Arcrole geeft accountants en softwareleveranciers toegang tot de gewenste ondersteuning bij het implementeren van SBR/XBRL. Meer informatie over deze dienstverlening is te vinden op www.arcrole.com.

Over Arcrole

Arcrole is een audit- en advieskantoor dat gespecialiseerd is in dienstverlening op het gebied van SBR/XBRL. Zij levert XBRL diensten als taxonomie ontwikkeling, instance document creatie, quality assurance en trainingen. De SBR diensten van Arcrole bestaan onder meer uit implementatie ondersteuning, preparer extensie ontwikkeling en helpdesk ondersteuning. Naast de dienstverlening op het gebied van SBR/XBRL werkt Arcrole aan innovatieve oplossingen voor business reporting, real-time monitoring van bedrijfsprocessen en continuous auditing.

Tel.: +31 (0)85 065 3758
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Website: www.arcrole.com