finkxbrlreportsMinisterie van EZ en XBRLreports ondertekenen overeenkomst tot samenwerking

XBRLreports heeft als eerste softwareleverancier een system-to-system koppeling tot stand gebracht met F!NK (www.financieringslink). De koppeling maakt het voor ondernemers eenvoudiger een financiering aan te vragen. Financiers (crowd funding platforms, participatiemaatschappijen en kredietunies) kunnen verschillende aanvragen beter vergelijken door de uniform aangeleverde data.

Durk Tuinier, directeur van XBRLreports, ziet de markt veranderen: “XBRLreports speelt in op de behoefte aan bredere financieringsvormen voor nieuwe businessmodellen. Een financiering aanvragen is vaak complex, zeker voor ondernemers. Intermediairs hebben er meer ervaring mee, maar  ook zij zoeken naar methoden om het eenvoudig te houden en de kans op succes te vergroten. Uit een test bleek dat nog niet alle financiers even snel reageren, maar we gaan de goede kant op.”

F!nk is een online portaal met als doel MKB-bedrijven snel en makkelijk inzicht te geven in hun financieringskansen bij diverse financiers. F!nk standaardiseert het proces van financiering aanvragen en verlenen. Met F!nk wil het ministerie van EZ de dynamiek in de financieringsmarkt verbeteren.

Intermediairs (vaak accountantskantoren) kunnen de gevraagde data uit hun administratie via XBRLreports aanleveren. XBRLreports zorgt dat de gevraagde cijfers uniform (gestandaardiseerd formaat) bij de aangesloten financiers van F!nk terecht komen.

Over XBRLreports

XBRLreports brengt sinds juni 2015 een nieuwe Excel-toepassing op de markt waarmee het veel makkelijker wordt om instances samen te stellen en te verzenden naar overheidsinstanties en banken. Op  http://www.xbrlreports.nl/product/xbrlreports-software/ staat een gratis demoversie. XBRLreports biedt gebruikers telefonische support, maatwerktemplates, consultancy en trainingen (klassikaal en in-house).

Onderschrift bij fotoLisa van de Voort, projectleider Fink bij het Ministerie van Economische Zaken, en Durk Tuinier, directeur van XBRLreports, tekenen 17 november de overeenkomst tot samenwerking om F!nk tot een succes te maken.