Nieuws evenementen

Workshop Preparer Extensions

Preparer Extensions zullen worden toegepast in het jaarverslaggevingsdomein. Het stelt opstellers in staat om aanvullende concepten te definiëren als deze niet beschikbaar zijn in een SBR rapportage. Een voorbeeld is als een oliemaatschappij het aantal olieplatformen in zijn SBR jaarrekening wilt vermelden. Aangezien het concept ‘olieplatform’ niet voorkomt in de Nederlandse Taxonomie, kan de oliemaatschappij besluiten om het concept ‘olieplatform’ toe te voegen aan de SBR jaarrekening in de vorm van een Preparer Extension. Een Preparer Extension kan het beste worden uitgelegd als een taxonomie uitbreiding.

In de maanden maart en april heeft een pilot plaatsgevonden. Tijdens deze pilot hebben meerdere partijen succesvol een SBR jaarrekening met Preparer Extension weten in te dienen. De verwachting is dat vanaf eind 2017 de toepassing van Preparer Extension volledig functioneel zal zijn. Dit betekent dat de Kamer van Koophandel, na ontvangst van de SBR jaarrekening, in staat is om het concept ‘olieplatform’ te herkennen en te renderen.

Om softwareleveranciers over deze nieuwe ontwikkeling te informeren wordt op 15 mei 2017 in De Meern door XBRL Nederland een workshop over Preparer Extensions georganiseerd.

Het programma van de workshop ziet er als volgt uit:

14:30 : Ontvangst
15:00 : Opening
15:05 : Toelichting Preparer Extensions in het kader van SBR
15:45 : Verdieping hoe maak ik een Preparer Extension?
16:25 : Toelichting Preparer Extensions en SBR Assurance
16:50 : Afsluiting

Meer informatie over deze workshop is hier te vinden.

 

Programma Data Amplified bekend

Van 8 tot 10 november zal in Singapore de eerste XBRL conferentie nieuwe stijl plaatsvinden. In tegenstelling tot de eerdere conferenties zal XBRL niet centraal staan, maar onderdeel zijn van het wijzigende data landschap. In Singapore worden nu ook onderwerpen als Blockchain, Smart Contracts, Big Data en Artificial Intelligence behandeld. FinTech alom! Maar gelukkig ook nog steeds veel XBRL.

Geïnteresseerd? Het programma staat online.

 

KvK en Logius organiseren voorlichtingsbijeenkomst KvK voor softwareontwikkelaars

Op donderdag 29 oktober wordt er door de KvK en Logius een voorlichtingsbijeenkomst KvK georganiseerd speciaal voor softwareontwikkelaars. Het is mogelijk om zich op te geven voor het ochtendprogramma of het middagprogramma of beide.

In het ochtendprogramma komen de onderwerpen Digipoort, de WUS-koppeling en jaarrekening aan bod. In de middag zullen de accountantsverklaringen en de sectorale extensies worden behandeld.

Meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomst is hier te vinden.

 

ING vertelt haar SBR verhaal op de internationale XBRL conferentie

Volgende week dinsdag is het dan weer zover. De start van een nieuwe internationale XBRL conferentie. Ditmaal in Kopenhagen en uw beheerder van de XBRL site zal er natuurlijk ook weer bij zijn. Evenals de vorige keren zal ik proberen om het nieuws zo snel mogelijk op de website te plaatsen.

In Kopenhagen is er wederom aandacht voor de Nederlandse SBR aanpak en zullen een aantal Nederlanders een presentatie geven. In alfabetische zijn dit Sebastiaan Bal, Cees de Boer, Dave van den Ende, Marc van Hilvoorde, Paul Hulst, Ronald Koppen, Rob Kuipers, Paul Snijders en Paul Staal (klik op de namen om meer te weten te komen over de spreker en zijn presentatie).

Waar ik vooral naar benieuwd ben is de presentatie van Paul Staal. Hoewel de banken sinds mensenheugenis deel uit maken van het SBR gremium is het de eerste keer dat hun verhaal (in dit geval specifiek het verhaal van de ING) ook aan het internationale publiek wordt verteld. 

 

Voorlichtingsbijeenkomsten RGS georganiseerd

Door de Taskforce implementatie RGS zijn in augustus en september een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor softwareontwikkelaars die de wens hebben om RGS in hun software te implementeren.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst zullen RGS experts de vragen van de softwareontwikkelaars beantwoorden. Meer informatie over de bijeenkomsten is hier te vinden

 

Early Bird voor XBRL International bijeenkomst in Kopenhagen

Van 8 tot en met 10 september wordt in Kopenhagen de 28ste internationale XBRL conferentie gehouden. Ditmaal met de passende titel “Business Reporting 360°”. Van oudsher wordt de internationale XBRL conferentie door veel Nederlanders bezocht. En zuinig als we zijn, gaan we natuurlijk voor de Early Bird korting. Van deze korting kunt u genieten als voor 15 juli wordt geboekt.

Het programma begint langzaam vorm te krijgen. Plenaire sprekers zijn bijvoorbeeld Kenneth Goldman (CFO Yahoo), Adam Farkas (directeur EBA), Cees de Boer (CFO Deloitte) en de rijksregisseur Rob Kuipers. In het gedeelte met de parallelle sessies is een track volledig aan SBR gewijd.

Meer informatie over het programma en het inschrijven kunt u hier vinden.

 

Jubileumcongres XBRL Nederland verplaatst naar najaar 2015

Het geplande jubileumcongres van XBRL Nederland op 15 april zal helaas geen doorgang vinden. Door grote drukte in de accountancy- en consultancybranche en een gelijktijdig ondernemers event in de RAI heeft XBRL Nederland besloten het jubileumcongres te verplaatsen naar het najaar.

Zij hopen hiermee tegemoet te komen aan de wensen van accountants en consultants. Daarnaast geven ze aan dat door de verplaatsing meer ondernemers de kans krijgen om het congres bij te wonen.

Mocht meer bekend worden over het jubileumcongres in het najaar, dan zal de XBRL site u hierover berichten.

 
Meer artikelen...
Zoeken