Door XBRL Nederland worden in de komende tijd een tweetal workshops georganiseerd. De eerste workshop zal het onderwerp Inline XBRL behandelen. Inline XBRL is door het recente ESMA advies een bijzonder actueel onderwerp geworden. We weten nu in hoofdlijnen wat er gaat gebeuren, maar heeft Inline XBRL ook gevolgen voor de huidige SBR stromen. In de workshop wordt nader ingegaan op de techniek, de ervaringen (hiervoor is een buitenlandse spreker uitgenodigd) en de impact op de SBR Assurance oplossing. Deze workshop wordt gehouden op dinsdag 28 maart 2017 bij Autogrill Utrecht in De Meern.

De tweede workshop die door XBRL Nederland wordt georganiseerd gaat over Preparer Extensions. Met Preparer Extensions is het mogelijk om nieuwe concepten aan te maken die nog niet voorkomen in de taxonomie van de uitvragende partij. De nieuwe concepten kunnen dan worden opgenomen in de SBR rapportage. Naast het toevoegen van nieuwe concepten is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de presentatie te wijzigen. In de workshop krijgt u een toelichting over Preparer Extensions, ontvangt u informatie hoe Preparer Extensions worden opgesteld en wordt er nader ingegaan op de mogelijke SBR Assurance aspecten. De workshop Preparer Extensions zal plaatsvinden op maandag 15 mei 2017 bij Autogrill Utrecht in De Meern.

Meer informatie over de iXBRL workshop is hier te vinden. Voor meer informatie over de Preparer Extensions kunt u hier terecht.